Polityka Prywatności Sklepu Internetowego www.artelsklep.pl

1. Administratorem Danych Osobowych jest firma Galeria Ecoled Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Jana Kazimierza 328 4 05 – 126 Nieporęt NIP: 5361920227 wpisany do Krajowego Rejestru Sądowego, Warszawa XIV Wydział Gospodarczy KR.

2.  W naszym sklepie internetowym zbieramy wyłączanie dane osobowe Państwa czyli Klientów sklepu ( czytaj dalej ; osób zamawiających produkty w naszym sklepie internetowym ), którzy sami dokonują zakupu/ zamówienia z rejestracją lub zakupu/ zamówienia bez rejestracji i sami dobrowolnie podają dane osobowe w celu opisanym poniżej.

Podczas składania zamówienia Klient będzie proszony o podanie;

a) Swojego imienia i nazwiska, wyłącznie w celu możliwości wysłania do Klienta, złożonego zamówienia, które dokonał w naszym sklepie internetowym

b) adresu zamieszkania lub innego adresu pod, który ma być wysłany zamówiony produkt do Klienta , w przypadku jeśli jest inny niż podczas rejestracji lub składania zamówienia

c) numeru telefonu – w celu oddzwonienia lub wysłania sms-a do Klienta w razie wątpliwości dot. zamówienia i potwierdzenia zamówienia lub w przypadku dotyczących np. ustalenia terminu wysyłki z Klientem celem dogodnego odbioru zamówionego produktu przez Klienta

d) adresu e-mail w celu wysyłania do Klienta potwierdzenia jego zamówienia, informując jednocześnie o dniu nadaniu przesyłki. Klient również może wyrazić chęć otrzymywania faktur elektronicznych oraz zapisać się dobrowolnie do naszego newslettera skąd też drogą elektroniczną na podany adres e-mail będzie otrzymywał co jakiś czas ofertę handlową z naszego sklepu internetowego - Klient może również wypisać się w każdej chwili z newslettera aby nie otrzymywać informacji handlowych.

e) adres IP – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera naszego sklepu internetowego w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).

f) pliki Cookies – nasz sklep wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb Klienta/ Klientów sklepu internetowego. Klient może wyrazić zgodę, aby wpisane przez niego dane zostały zapamiętane i by mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach serwisu internetowego. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli Klient nie wyraża zgody na personalizowanie serwisu, otrzymuje możliwość wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

3.   Dane osobowe Klienta , który zarejestrował się w naszym sklepie internetowym będą przechowywane, wyłącznie za zgodą Samego Klienta do czasu zakończenia realizowania danego zamówienia, do którego dotyczyła wyrażona zgoda. Dane osobowe Klienta nie będą przechowywane dłużej niż do czasu ewentualnego cofnięcia przez samego Klienta zgody na ich przechowywanie w naszym sklepie. Dane osobowe podlegające obowiązkom podatkowym lub ujęciu w odpowiednich księgach rachunkowych – będą przechowywane przez okres wymagany postanowieniami ustaw przepisów powszechnie obowiązujących.

4.   Dane osobowe Klienta , które są przekazywane podmiotom zewnętrznym, są używane tylko do świadczenia usług m.in związanymi ściśle z dokonaniem wysyłki zamówionego produktu przez Klienta. Otrzymują je firmy kurierskie, które dostarczają zamówienia do danego Klienta jak i firmy realizujące płatności w celu przetworzenia płatności, które dokonuje Klient w naszym sklepie płacąc za zamówiony produkt przez elektroniczne systemy płatności dostępne w naszym sklepie internetowym oraz firmy, które wysyłają zamówienia z własnego magazynu - np.w przypadku gdy producent wysyła bezpośrednio produkt ze swojego magazynu do naszego Klienta.

Dane osobowe ale za wyłączną zgodą Klienta mogą otrzymać agencje badania wiarygodności kredytowej w celu weryfikacji tożsamości i sprawdzenia zdolności kredytowej w przypadku kiedy Klient wyrazi chęć zakupu na raty przez nasz sklep internetowy. Dane osobowe mogą być również przekazane firmom świadczącym usługi związane z prowadzoną przez naszą firmę bieżącą działalnością ; biura rachunkowe oraz firmy wspierające system informatyczny naszego sklepu internetowego. Dane Klienta mogą zostać przekazane zgodnie z danym prawem uprawnionym do tego podmiotom na ich oficjalne pisemne żądanie ; organom ścigania i organom wymiaru sprawiedliwości oraz innym podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy przepisów prawa, gdy zachodzą ku temu okoliczności uzasadnione przepisami prawa.

5.  Podanie przez Klienta danych osobowych w naszym sklepie internetowym jest dobrowolne, jednak odmowa może skutkować odmową realizacji zamówienia. Jeżeli z jakiś względów Klient nie życzy sobie pozostawienia swoich danych osobowych to ma prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego sklepu.

6.   Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony danych osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu tych danych (RODO) każdy Klient naszego sklepu internetowego ma prawo żądania dostępu do Swoich danych osobowych, ma również prawo ich uaktualnienia i włącznie z żądaniem ich całkowitego usunięcia z naszego sklepu internetowego. Aby dokonać zmian lub usunięcia danych osobowych prosimy Państwa o kontakt najlepiej drogą elektroniczną przez stronę serwisu sklepu internetowego pisząc na adres email: sklep@artelsklep.pl lub dzwoniąc pod numery telefonów podanych na stronie naszego sklepu.